Healthy or not?

Je hoort vaak verschillende verhalen over hoe gezond of juist ongezond sushi is. Wij van Sushimap zochten dit voor je uit.

Je hoort vaak verschillende verhalen over hoe gezond of juist ongezond sushi is. Wij van Sushimap zochten dit voor je uit.

Vaak hoor je dat sushi best gezond is. Het is gemaakt van rijst (koolhydraten voor je energie), is licht verteerbaar, vol met gezonde vis (gezonde vetten) en groenten. Toch is sushi niet perse zo gezond als we denken. Het is natuurlijk niet zo ongezond als een patatje, maar het draagt ook niet volledig bij aan de gezonde voedingsstoffen die je op een dag binnen moet krijgen. Dit komt ook omdat sushi in kleine porties wordt geserveerd. Aan de andere kant zorgen deze kleinere porties er wel voor dat je meer controle hebt over wat je inneemt. Zo valt er natuurlijk vanaf beide kanten wel iets over te zeggen.

Natuurlijk maakt het ook verschil waar je de sushi eet en hoe deze is samengesteld. In de all you can eat sushi restaurants krijg je vaak veel calorieën binnen door de vele rondes. Ook bestel je hier naast de sushi vaak nog wat andere ongezonde/gefrituurde gerechten. Daarnaast is de sushi die mayonaise bevat weer ongezonder dan degene die zonder saus is bereid. Klinkt best logisch toch?

Kortom: de sushi zorgt ervoor dat je gezonde vetten en eiwitten binnenkrijgt. Maar zorg dat je niet teveel sojasaus of gefrituurde gerechten naast je sushi eet.

Maar is er een manier om je sushi wél gezond te maken? Dat wilden wij van Sushimap uitzoeken. Hieronder de punten waar je op moet letten wanneer je je sushi gezond wilt eten.

-wissel de sushi af met de sashimi. Zo eet je niet teveel witte rijst en meer gezonde vis
-gebruik niet teveel sausjes bij je sushi (zoals bijvoorbeeld mayonaise)
-neem geen gefrituurde sushi
-vul de sushi met groentes (zoals bijvoorbeeld avocado)
-dip je sushi niet te vaak in de sojasaus of gebruik bijvoorbeeld de groene kikkoman sojasaus

Écht gezond zal sushi niet worden, maar zolang het gezonder is dan een patatje is er voor ons reden genoeg om weer lekker een avondje sushi te gaan eten!💫

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *