5 Smaken

-

Afgelopen woensdag hebben wij van sushimap gegeten bij restaurant 5 smaken in de Poelestraat in Groningen. Toen we binnenkwamen waren er al een aantal tafeltjes bezet met zowel stellen als groepen. Het restaurant is verre van massaal en dat maakt dat wij direct een knus gevoel kregen toen we gingen zitten. Er hing een gezellige sfeer.

We begonnen met het kiezen van de drankjes. Naast de normale drankkaart kun je bij 5 smaken ook verschillende cocktails bestellen. Wij kozen voor de “saké-tini”. Komt dit je ook bekend voor? Eerder schreven wij al over de “saké” in een blog. Qua eten zijn er bij 5 smaken twee opties:
– À la carte
– All you can eat

Wij kozen voor de all you can eat variant, waarbij je ook gebruik kan maken van de Koreaanse BBQ die in de tafeltjes zit verwerkt (hierover later meer). De all you can eat prijzen zijn als volgt:
– Zondag tm donderdag €26,50 pp
– Vrijdag en zaterdag €28,50 pp

Hierbij zijn er 4 rondes waarbij je per persoon 3 gerechten mag uitkiezen. Dit klinkt weinig, maar vanuit onze ervaring weten wij dat je eigenlijk nooit toe komt aan de laatste ronde..

We besloten per ronde verschillende gerechtjes uit te proberen om zoveel mogelijk smaken te kunnen proeven. Hieronder hebben we onze persoonlijke aanraders aangegeven, voor als jij een keertje wilt gaan eten bij 5 smaken.

– Crispy mango maki
– Tori katsu maki
– Gyoza
– Chon kun
– Yaki udon
– Sieuw ab
– Kai wantan

Daarnaast hebben wij 1 ronde gekozen voor de gerechtjes van de Koreaanse BBQ. Hiervoor kwam een medewerker voor ons de BBQ klaarmaken en kun je de bestelde ingrediënten zelf klaar maken. Wij kozen voor rund, buikspek en gamba’s. Dit was allemaal erg lekker van smaak. Wel moet je de gerechtjes in de gaten blijven houden en af en toe omkeren. Misschien iets minder handig wanneer je genoeg bij te kletsen hebt met je tafelgenoot en de gamba’s vergeet (zoals wij). Het is wel echt een vernieuwend concept en ook erg gezellig als je met een grotere groep komt eten.

Al met al was het voor ons een gezellige avond en kunnen wij dit restaurant zeker aanbevelen. Mocht je zin hebben gekregen in de gerechtjes, maar liever thuis willen blijven? Dat kan ook want 5 smaken bezorgd ook aan huis. Benieuwd geworden naar de hele menukaart? Die vind je hier.

En vergeet vooral niet onze insta stories te bekijken voor wat sfeerbeelden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *